obanku.pl

Opinie o PKO Bank Polski

PKO Bank Polski

Jestem klientem tej Placówki chyba od ponad 30 tu lat - od czasów, kiedy Jej lokalizacja była jeszcze na Karolinie. Potem przeniesiono Ją na Osiedle Leśne koło 16 tki a obecnie jest na Leśnym 6E. Tak więc moje doświadczenie jako klienta jest bogate. Co mogę zatem powiedzieć o poziomie świadczonych usług? Z mojej perspektywy wygląda to dobrze - tak było i tak jest obecnie, przez te 30 lat stykałem się zawsze z rzetelną i życzliwą obsługą. Personel się zmieniał (wiadomo, czas nie czeka na nikogo - jak kiedyś śpiewali The Rolling Stones - i kiedyś osiąga się wiek emerytalny) ale w sposób płynny nowe pracownice wchodziły w dobrą obsługę zainteresowanych. Niedawno nastąpiły kolejne zmiany w obsadzie i obecne Panie tak jak Ich Poprzedniczki dobrze wywiązują się obslugując mnie w czasie moich comiesięcznych wizyt. Na pochwałę zasługuje także postawa Pana Dyrektora i Pani Justyny, którzy w profesjonalny sposób potrafią udzielić fachowych porad bankowych.

Krzysztof1956 (Koziegłowy)
26.01.2024
Оcena: 3

Witam.. Chciałem ostrzec osoby korzystające zbankomati-wplatomatu jak lubisz Toto Lotek to szybciej wygrasz milion niż wpłacisz pieniądze. Pojechałem wpłacić pieniądze 21 lutego wpłacam - odpowiedź odmowna wplatomat nie przyjmuje wpłat. Pytam się pracownicy uzyskuję odpowiedź... UWAGA Była sobota i niedziela ludzie wlacali pieniądze kasetka zablokowana. Pytanko.. Od kiedy działa ta placówka i czy cięszko powiadomić o odbiorze pieniędzy. Poszedłem na drugi dzień wplatomat nie czynny i tutaj okazała pracownica swój "geniusz" Inteligencji i na moje pytanie dlaczego nadal jest nie czynny wplatomat!! UWAGA!!! Otrzymałem potwierdzenie z bankomamatu z IDELNĄ MYŚLĄ TWURCZĄ pracownicy jest tam telefon i zadzwoń Pan o mechaników nie jest to NASZYM OBOWIĄZKI ich wzywać.?!?!. Co na to Dyrekcją PKO BP.

Andrzej Stępień (Łódź)
23.02.2023
Оcena: 1

Bank Pekao BP Gdynia, ul 10 lutego, jest mi tak strasznie przykro i jednocześnie jestem mega oburzona, jak można w Banku, który obraca tak obraca mojej mamy pieniędzmi!!!namówić starszą panią tuż przed jej 90 na kartę kredytową!!!!!Zaufała panu Menagerowi, nie wstyd naciągac staruszkę na kartę kredytową !!!Pan Menager powiedział że jest dorosła i wiedziała co podpisuje!!! Jak panu nie wstyd!!! Mama przeżyła wojnę była w obozie a Pan menager mówi że jest dorosła!!!Sama nie poprosiłaby o kartę kredytową tylko Pan ją namówił,bo jej taka karta do niczego nie jest potrebna, bo jak pan widzial oszczędności posiada, jak Panu nie wstyd!!!chęć parę złoty zysku ponad zwykłą przyzwoitość wygrało????Panie Menager KARMA wraca

wkurzona córka (Gdynia)
09.02.2023
Оcena: 3

Dzień Dobry, Jestem klientką od 1997 r. Bywało różnie, ale 3 lata temu tak żle zostałam obsłużona , że miałam poszukać innego banku i gdyby nie Pani Małgorzata Bogusz przekazywałabym złe opinie o Waszym banku i zrezygnowała z usług. Pani Małgosia jest osobą profesjonalną, kompetentną, zawsze gotową do udzielenia porad bankowych i nad wyraz uprzejmą. To dzięki niej dalej jestem klientką i rozsiewam dobre opinie, a teraz piszę na forum i do Dyrekcji. Takiego pracownika należy SZANOWAĆ i DOCENIAĆ .!!

Liliana (Warszawa)
26.11.2022
Оcena: 3

Chciałbym wyrazić swoje podziękowanie za profesjonalne przedstawienie możliwości ugody z Bankiem PKO BP w sprawie mojego kredytu mieszkaniowego we frankach szwajcarskich ( umowa kredytowa z 2005 roku ) . Otrzymałem od P. Anny Greli pełną informację i moja sprawa zakończyła się ugodą z Bankiem . Chciałbym zawsze być tak obsługiwany . Z poważaniem Piotr Rosa

Piotr Rosa (Kraków)
21.11.2022
Оcena: 3

Po zalogowaniu do banku nie otrzymałam sms kodu 22.09.2022r. godz. 1730

Danuta (Poznań)
22.09.2022
Оcena: 3

Dodaj opinię o PKO Bank Polski

    Wiadomości — PKO Bank Polski

    Wszystkie wiadomości bankowe

    Informacje bankowe

    Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna (PKO Bank Polski, PKO BP) – największy polski bank uniwersalny założony w 1919 w Warszawie jako Pocztowa Kasa Oszczędności, spółka akcyjna notowana od 2004 na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie; największy bank uniwersalny w Polsce; w 2009 prezesem banku został Zbigniew Jagiełło.

    Tło historyczne

    Dnia 7 lutego 1919, dekretem naczelnika państwa Józefa Piłsudskiego, utworzona została Pocztowa Kasa Oszczędności. Jej pierwszym dyrektorem został mianowany 28 grudnia 1919 Hubert Linde. Przez wiele lat w okresie II Rzeczypospolitej prezesem PKO był Henryk Gruber. Z czasem utworzono centralę banku w Warszawie z siedzibą przy ul. Świętokrzyskiej 31/33 oraz pierwsze oddziały lokalne: w Krakowie, Lwowie, Łodzi, Poznaniu i Katowicach. Pierwszym celem PKO stało się wprowadzenie do obiegu polskiego złotego zamiast marki polskiej (jako pochodnej marki niemieckiej). Od 1920 bank posiadał osobowość prawną, jako instytucja państwowa. Pracownicy Kasy byli zrzeszeni w Zrzeszeniu Pracowników Pocztowej Kasy Oszczędności, które miało swoje Koła przy większych Oddziałach, np. w Warszawie, w Łodzi. Podczas okupacji niemieckiej ziem polskich, w czasie II wojny światowej kasa funkcjonowała pod zarządem niemieckim. W 1945 działalność kasy została wznowiona.

    1 stycznia 1950 Pocztowa Kasa Oszczędności została zlikwidowana, a jej agendy przejęła Powszechna Kasa Oszczędności, która rozpoczęła działalność z dniem 1 stycznia 1950 r. i z tym dniem na jej rzecz przekazane zostały aktywa i pasywa zlikwidowanej Pocztowej Kasy Oszczędności. W 1974 ofertę PKO wzbogacono o rachunek oszczędnościowo-rozliczeniowy dla osób fizycznych (zwany popularnie ROR).

    Od 1975 do 1987 oddziały PKO funkcjonowały w strukturach Narodowego Banku Polskiego z zachowaniem swej tożsamości.

    1 listopada 1987 PKO stała się ponownie samodzielnym bankiem, zmieniając nazwę na Powszechna Kasa Oszczędności Bank Państwowy. 12 kwietnia 2000 przekształcono go w jednoosobową spółkę Skarbu Państwa pod nazwą Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna, która 10 listopada 2004 zadebiutowała na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie

    Rządowe wakacje kredytowe
    Możesz zawiesić spłacanie kredytu hipotecznego. Nawet na 8 miesięcy w latach 2022-2023; Bez dodatkowych opłat; Wniosek online złożysz wygodnie w serwisie iPKO

    Numer na infolinię w PKO

    Aby zapewnić maksymalny komfort użytkownikom banku PKO BP, klienci mogą kontaktować się z bezpłatną infolinią. Dzwoniąc z Polski, z polskiego numeru operatora nie poniesiemy opłat za wykonane połączenie. Jeśli jednak dzwonimy zza granicy lub korzystamy z operatora zagranicznego (innego niż +48), wówczas obowiązują standardowe opłaty za połączenie. Poniżej podajemy numer na infolinię w PKO Banku Polskim, która dostępna jest przez 24 godziny na dobę. 800 302 302, +48 81 535 60 60 godziny pracy: 24/7

    Dane bankowe

    Pełna nazwa: PKO Bank Polski SA

    Siedziba: Warszawa, ul.Puławska 15

    SWIFT: BPKOPLPWXXX

    Site: www.pkobp.pl

    Phone: 800 302 302